Deze pizza was een daverend succes bij mij thuis. Tot op de laatste krummel werd deze geheim agent verorberd! Nou zijn mijn jongens niet per se moeilijke eters en is het beter als je kids van alles leren eten dat ook nog herkenbaar is, maar spinazie eten ze liever rauw door de sla of in een groene smoothie. Ik had nog wat verse spinazie over van de pasta van gister en besloot deze te verwerken in de saus voor op de bodem van de pizza. Bovendien gebruikte ik de bloemkoolbodem van Magioni en zo hadden we pizza…maar stiekem toch groente op het menu 😉
Ingrediënten:
- Magioni bloemkool pizzabodem
- Tomatenpuree
- Verse tomaten
- Zongedroogde tomaten
- Spinazie
- Kruiden naar smaak (tijm of basilicum bijvoorbeeld)
- Edelgistvlokken
- Verse knoflook
- Snufje zeekraalziltÂ
- Tl Kokosbloesemsuiker
- Vegan “gehackt” (Vegetarische Slager)
- Champignons
- Ui
- Paprika
Ik deed de ingrediënten voor de saus in een kleine mixer en in een handomdraai had ik een homemade healthy pastasausje!
Uiteraard kun je eindeloos variëren met dit recept en kun je naar eigen smaak groenten toevoegen als topping. Je kids zullen het geweldig vinden als ze je kunnen helpen met het wassen en snijden van de groenten.
Veel plezier met het maken van deze maaltijd en geniet ervan 😉
PS: Ik ben benieuwd naar jullie creaties, deel je ze via instagram? Tag me #indyflame.nl!