april, 2018

10-uurtjes

Wanneer je kind naar de peuterspeelzaal of naar school gaat wil je graag dat ze gezonde voeding krijgen, net als thuis. Het begint met het tussendoortje om 10 uur, de overbrugging tussen het ontbijt en de lunch. Maar wat geef je je kind mee? Je kunt eindeloos variëren met 10-uurtjes en terug naar de basis is het beste; een flesje water en een stuk fruit.

Water is de beste dorstlesser en leert je kind niet wennen aan zoetigheid die het niet nodig heeft. Hoe eerder je aanleert (en zelf omarmt) dat water het gezondst is hoe eerder je zult merken dat het kind het ook als vanzelfsprekend vindt om water te drinken.

Denk bij een stuk fruit aan een banaan, partjes geschilde appel met kaneel & rozijntjes, een mandarijn of gedroogd fruit zoals ongezwavelde abrikoos.

Natuurlijk is het ook leuk om eens wat anders mee te geven. Maar vaak zijn voorverpakte koeken helemaal niet voedzaam en bomvol geraffineerde suiker. Je kunt dus beter zelf aan de slag in de keuken! Dan weet je precies wat er in zit en bovendien is het ook leuk om het samen met je kind te doen. Wees niet meteen afgeschrikt, het hoeft echt niet moeilijk te zijn. Zo kun je met drie ingrediënten al gauw een lekker en gezond 10-uurtje maken!

Binnenkort vind je mijn tips hieronder….