april, 2018

Over mij

Van jongs af aan zat er al een kleine veganist in mij. Mij maakte je niet blij met een eitje, ik gruwelde van schoolmelk en ook vlees sloeg ik liever over. Dat ik een keer doodziek werd van salmonellavergiftiging hielp ook niet mee.

Pas toen ik ouder werd ging ik bewuster de link leggen tussen het vlees en de afkomst, een dier. Na jarenlang vegetarisch te hebben gegeten, legde ik pas echt bewust de link tussen zuivel en kaas en de horror van de vleesindustrie en zo liet ik ook deze producten liggen. Gaandeweg ben ik mij nog meer gaan verdiepen in voeding en ook alle andere voedingsmiddelen met dierlijke producten gaan elimineren. Dit ik gedaan door veel te lezen, veel documentaires te kijken en diverse erkende studies te volgen. Zo eet ik nu al ruim 2 jaar geheel plantaardig en probeer op andere gebieden ook zoveel mogelijk veganistisch te handelen.

Na twee zwangerschappen was ook mijn lijf veranderd en daar wilde ik wat aan doen. Het paste goed bij mij om de buitenlucht op te zoeken en lekker te gaan hardlopen over het strand of door de Zandvoortse duinen. Daarnaast ging ik 1x per week de sportschool in om wat krachttraining te doen. Met meer beweging (ook in de dagelijkse routine) en een volledig plantaardig voedingspatroon voel ik mij het allerbeste.

Ik wilde nog meer wetenschappelijke informatie verzamelen en ook graag zeker weten dat mijn kinderen en ik niets te kort zouden komen en heb van mijn hobby mijn werk gemaakt.

Nu kan ik jou ook helpen bij het vinden van het juiste voedingspatroon voor jou (en je gezin).

Ik heb hier onderstaande opleidingen voor gevolgd en met succes afgerond.

  • Civas – Gewichtsconsulent
  • Leefstijlwijzer – Specialisatie Kind & Voeding
  • Civas – Natuurvoedingsadviseur
  • Civas – Orthomoleculaire voeding voor kinderen
  • BenFit – Certificaat Voedingsbegeleiding

Heb je nog vragen of wil je een kennismakingsgesprek plannen, neem dan contact met mij op.

Groeten,

Kyra Veenhuijsen